Grafisk formgivare, kokboksförfattare, matfotograf

 

Hej!
Jag föddes 1966 i Lund och har sedan dess hunnit med att bo även i Lima (Peru), Malmö och Stockholm. För drygt 17 år sedan flyttade jag tillbaka till Skåne och köpte tillsammans med min man Hans ett hus i Svedala som ligger 2 mil från Malmö. 2001 utökades vår familj med dottern Tora och 2015 flyttade den dansksvenske gårdshunden Castro in.

1991-1995 utbildade jag mig till grafisk formgivare på Konstfack i Stockholm. 1995-2001 arbetade jag uteslutande med grafisk formgivning, illustration och reklam.

2003 gjorde Hans och jag ett kokboksförslag baserat på mina recept med GI-mat och hans vackra bilder. Det var många som var intresserade och vi fick bland annat det kära besväret med att välja mellan Bonniers och Norstedts. Vi valde att samarbeta med Norstedts förlag, ett val som jag aldrig ångrat. Därefter följde drygt 10 år med bokproduktion och periodvis en väldigt lyckosam försäljning. Det blev mycket arbete inom mat och hälsa och även samarbeten med olika mattidningar. De längsta samarbeten har varit med Matmagasinet och med Allt om LCHF som gavs ut av Expressen. Jag har formgivit mina egna böcker och parallellt arbetat med andra grafiska produktioner.

Nu söker jag nya samarbeten inom matfotografering, grafisk design och andra liknande kreativa projekt. Att skapa är viktigt för mig och jag tycker om att arbeta både med mina egna och andras idéer.