
Foto: Hans Desser
Jag vet att det är långt till våren men visst har det börjat höras lite mer fågelsång vissa dagar? Och det blir allt ljusare för varje dag! Idag vill jag dela med mig av ett enkelt och gott laxrecept. Håll till godo!
4 portioner
600 g laxfilé i portionsbitar
smör eller olivolja till formen
200 g fetaost
1/2 dl majonnäs
1 röd chilifrukt
några knippen färsk koriander
salt och peppar
400 g vitkål
1 dl majonnäs
3 msk olivolja
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxbitarna i en ugnsfast form smord med smör eller olivolja.
- Mosa fetaosten och blanda med majonnäs. Finhacka chilin (skippa kärnorna och de vita hinnorna i chilin) och blanda ner tillsammans med finhackad koriander.
- Smaka av med salt och peppar. Bred fetaostsmeten på laxen. Låt stå i ugnen cirka 20 minuter.
- Strimla vitkålen fint och blanda med majonnäs och olivolja. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med fisken.