Lax med chili- och fetaosttäcke

| Inga kommentarer

Foto: Hans Desser

Jag vet att det är långt till våren men visst har det börjat höras lite mer fågelsång vissa dagar? Och det blir allt ljusare för varje dag! Idag vill jag dela med mig av ett enkelt och gott laxrecept. Håll till godo!

 

4 portioner

 

600 g laxfilé i portionsbitar

smör eller olivolja till formen

200 g fetaost

1/2 dl majonnäs

1 röd chilifrukt

några knippen färsk koriander

salt och peppar

400 g vitkål

1 dl majonnäs

3 msk olivolja

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form smord med smör eller olivolja.
  3. Mosa fetaosten och blanda med majonnäs. Finhacka chilin (skippa kärnorna och de vita hinnorna i chilin) och blanda ner tillsammans med finhackad koriander.
  4. Smaka av med salt och peppar. Bred fetaostsmeten på laxen. Låt stå i ugnen cirka 20 minuter.
  5. Strimla vitkålen fint och blanda med majonnäs och olivolja. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med fisken.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.