Hyvlad zucchini med svampsås och biffar

| Inga kommentarer

Foto: Hans Desser

I dag har jag både nötfärs och zucchini i kylen så det blir nog en middag i den här stilen. Kanske tar jag fram presenten jag fick av vännen Marie i höstas – torkad svamp.

4 portioner

500–600 g nötfärs eller blandfärs
2 vitlöksklyftor
1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
smör eller kokosfett att steka i
1 stor zucchini eller 2 mindre
200 g kantareller
2 dl vispgrädde
70 g rucola

1. Lägg färsen i en bunke och pressa i vitlöken. Blanda med grädde, salt och peppar. Forma till åtta biffar. Stek i smör eller kokosfett ett par minuter på varje sida, tills biffarna är genomstekta.

2. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Borsta kantarellerna och skär dem i mindre bitar om de är för stora.

3. Fräs dem i smör eller kokosfett och tillsätt sedan grädden. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner zucchinin i såsen och låt den bli varm.

4. Servera zucchini och sås med biffar och rucola.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.